BAÜN Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Sosyoloji Bölümü Yeniden Akredite Oldu

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), eğitim kalitesini artırmak ve ulusal standartlara uygunluğunu sağlamak amacıyla yürüttüğü akreditasyon çalışmalarında önemli bir başarı daha elde etti. Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Matematik Bölümü ve Sosyoloji Bölümü, farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de FEF öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan FEDEK tarafından yeniden akredite edildi.

Akreditasyon çalışmaları kapsamında Rektörlük Senato Salonunda, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun başkanlığında FEDEK kapanış toplantısı düzenlendi. Toplantıda; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin, FEDEK Değerlendirme Takımı ile Fen-Edebiyat Fakültesi bölüm başkanları yer aldı.

Toplantıda konuşan BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversite olarak tüm birimlerde, eğitim ve araştırma alanındaki kalite standartlarını arttırma kararlılığının bir göstergesi olan akreditasyon süreçlerine verdikleri öneme vurgu yaparak, akreditasyon sürecinde emeği geçen herkesi tebrik etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin de konuşmasında, Fen-Edebiyat Fakültesinin nitelikli eğitim ve araştırma vizyonuna katkı sağlayacak olan Matematik Bölümü ve Sosyoloji Bölümü akreditasyon sürecinin tamamlanmasında emeği geçen akademisyenlere ve idari personele emekleri ve özverili çalışmaları için teşekkür etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü